От х:

Днес в x:

Червената Жара ще слага таван на таксите за забавачка

Божидар Драганов, Иван Станчев и Жара Пенева се срещнаха с протестиращите майки

Предложението на кмета Георги Иванов да увеличи таксите за детски градини е антисоциален акт. Това заяви днес депутатът от БСП Жара Пенева на среща с протестиращите майки в областна администрация в Хасково. На нея присъстваха шефът на групата на БСП в Общинския съвет Божидар Драганов и зам.-областният управител Иван Станчев.

„Имате пълната ни подкрепа. В една кауза колкото повече съмишленици има, толкова по-добре“, заяви Пенева. Подкрепата й обаче бе твърде неопределена. На репортерски въпрос дали се е срещнала с градоначалника за разговор по проблема, Пенева отговори отрицателно. Въпреки това тя обеща да го отнесе към компетентните комисии в НС, за да се въведе таван за таксите. Това обаче няма как да реши конкретния проблем в Хасково, защото увеличението ще се гласува след броени дни - в петък.

20-тината присъстващи майки отправиха редица въпроси към тримата. Част от тях бяха зададени и на срещата в четвъртък с градоначалника. Те ги поставиха отново, тъй като миналата седмица не получиха конкретни отговори. Едни от най-съществените питания бе дали има сключен анекс към договора с кетъринговата фирма „Дусман“, която доставя храна в детските градини. Общинският съветник и депутатът също не можаха да дадат отговор. Майките пожелаха да получат отговор и на въпроса точно кои продукти са поскъпнали и с колко, което довело до това драстично увеличение в цената на храната. Само до септември детските градини са задлъжнели с 500 000 лева за храна, заяви Георги Иванов миналата седмица.

Местният парламентарист Драганов пък обеща да отправи питането за анекс в комисията по бюджет и финанси на ОбС утре. Той добави, че на тези комисии може да присъстват всички желаещи.

Анета Кутелова 

Част от майките
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини