От х:

Днес в x:

Пълните отличници отново на мода – печелят таблет

Директорът Гинка Райчева награждава с таблет Димчо Димов

Пълният отличник Димчо Димов спечели Климентовата награда на едноименното хасковско училище, връчена по случай патронния празник на школото. Ученикът от 7 Б има шестици отгоре до долу, като първата петица е оставена за гимназиалния курс. И последната година от прогимназията Димчо вероятно ще е с пълно 6, защото е безкрайно ученолюбив, похвалиха го учителите. Аплодисментите с които климентовци посрещнаха лауреата си реабилитира често осмиваните „ученолюбци“, които заради книгите жертвали привилегията да бъдеш „готин“. Което в жаргона на сегашната младата генерация означава нещо противоположно на скуката в училище.

Успехът е главният критерий, по който „Климент“ оценява шампионите си. Другите са - достойно представяне на училището на състезания и олимпиади и да е пример за подражание с отношението си към ученици и учители. Димчо е шест и на двете - той е №1 на регионалните кръгове на национални състезания по английски и български. Възнамерява да се занимава с езици, също като кака си, която е ученичка в Езиковата. За постиженията си момчето бе наградено с таблет. Още 12 достойни ученици получиха речници на БАН по английски, български, немски и други езици.

Педагогическият съветник Ани Латунова спечели Климентовата награда при учителите. „Допреди 4 години нямах такъв щат и тогава взех Ани. Не съжалявам“, каза директорката Гинка Райчева. Дипломираният психолог Ани Латунова била като втора майка за децата, тя е връзката между ученици, родители и учители. От пръв поглед разпознава симптомите на всякакъв вид проблеми и ги разрешава, още преди да се превърнат в реални. Благодарение на нея училището няма дисциплинарни, емоционални и всякакви други препятствия пред нормалното протичане на образователния процес. Ани Латунова се занимава лично и с 15 деца със специални образователни потребности /СОП/.

ОУ„Климент Охридски“ отбеляза празника си със спортни игри и състезания на Ямача с участието на всички 681 деца от школото. Организаторите се погрижиха за всяка дреболия, награди за победителите във всяка дисциплина и спонсори, които осигуриха освежителни напитки за всяко дете.

Г. Христов

Работа в екип

В по-голям екип
Учители за пример
Климент отбеляза 77 години от съществуването си
Ани Латунова/вляво от директора Гинка Райчева/ получи Климентовата награда за педагог
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини