От х:

Днес в x:

Хасковлия грабна бронз на Европейското по бокс

Бронзовия медалист Александър Калинов и Станимир Делчев, който зае пето място на Европейското

Хасковският боксьор Александър Калинов спечели бронзов медал на Европейското първенство за юноши до 16 г. в Анапа, Русия.

16-годишният национал бе класиран на трето място в категорията до 70 кг, където се конкурира с 15 младежи. Той бе изпреварен от руснака Владимир Харченко, който взе златен медал и от сребърния медалист от Азербайджан.

За възпитаника на спортния клуб по бокс „Хасково“ това е трето Европейско първенство. През 2010 г. той също спечели бронзов медал. В близко време му предстоят лагери, а през април 2014 г. ще участва на Световното в София, където вече ще се състезава в групата на младежите старша възраст.

Престижното почетно пето място на Европейското първенство в Анапа зае неговият съгражданин – Станимир Делчев, който също е национален състезател. 15-годишният талант участва в категорията до 52 кг, където се съревновава с 16 боксьори. Младият хасковлия обаче заяви, че не е доволен от представянето си, тъй като вече има бронзов медал на Европейското през 2011 г. За него това също е трето му участие на европейско състезание. Треньорът на хасковлиите Младен Сталев изрази задоволство от постиженията на възпитаниците си.

В състезанието участваха близо 190 боксьори от 27 държави. В отборното класиране България е на пето място. От страната ни участваха общо седем състезатели. Европейски шампион стана Даниел Асенов в категория до 50 кг. Крайният резултат от състезанието за страната ни е един златен медал, три бронзови и три пети места.

Анета Кутелова

 

 

 

Александър Калинов догодина ще се състезава в групата на юноши старша възраст
Треньорът на боксов клуб "Хасково" Младен Сталев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ka
    kazanova_1384886669
    6 -5
    20:42, 19 ное 2013
    biva treniora da namali malko diskotekite i drogata i moje i zlato da zemim
  • 2
    Bo
    boks
    0 0
    09:16, 8 сеп 2014
    Kadee Vadet Marinov sto nese cuva gospodin rtenyor
  • 3
    Bo
    boks
    0 0
    09:27, 8 сеп 2014
    Kakto vinagi precakan ot treniyorite zastoto e mnogopo gobir boksiyor...


  • 4
    Bo
    boks
    1 0
    09:38, 8 сеп 2014
    Zalagam za Vadet Marinov imali v negovata karegoria nqkoi dase boksira snego gospodin rtenyr...
Последни новини