От х:

Днес в x:

Търговци на битака се псуват за място

Семейство Стилияна и Живко Гочеви

Търговци от битака в Димитровград се заливат с псувни и се обстрелват с дела повече от година за павилиони. Проблемите започнали през май миналата година, когато семейство Живко и Стилияна Гочеви се преместили в друг сектор на пазара. Закупили павилион в централния сектор срещу павилиона на Димитър Димитров и Дияна Костадинова. И двете семейства продават идентична стока. Положението между търговците се нажежило заради конкуренцията и започнали обиди и клевети между двете семейства. Заваляли жалби до различни институции и дела. Едни от жалбите се оказали неоснователни, други не.

До този момент в Районен съд Димитровград са заведени 5 дела за обиди и клевети, 4 от тях са минали и през окръжния. Едно е завършило с реторсия (без да има виновен), друго пък Гочеви осъдили колегите си, други две приключили в полза на Димитър и Дияна.

Освен на пазара в Димитровград търговците се засичали и през делнични дни по села, където също ставали конфликти. 3 дела има заведени и в Чирпанския районен съд, каза защитникът на семейство Гочеви – адвокат Маргарита Раева.

Освен заведените дела, Живко и Стилияна инициирали подписка с искане да преместят Димитър и Дияна в друг павилион. Парафи сложили трийсетина човека. Петицията била изпратена до общината. От там обаче обясниха, че за тях е важно дали търговците са изрядни с плащането на наеми. В това отношение проблем няма, така че в този случай отношение може да вземе ръководството на пазара.

Техническият сътрудник на Неделен Пазар Ангел Колев потвърди пред репортери, че има такава подписка. Той заяви, че има готовност да премести и двете семейства, но не едностранчиво, тъй като и от двете страни има инвестиции.

Живко и Стилияна обаче настояват да останат на мястото си, тъй като вложили повече пари от колегите си. Те се опасяват, че положението може да ескалира до по-сериозна степен.

И двете страни обаче прехвърлят вината едни върху други. В разговор по телефона Диляна Костадинова бе категорична, че няма да отстъпят с мъжа си, тъй като са на това място близо 20 години и с труд са градили кариерата си. Тя обясни, че в основата на конфликтите са Гочеви. Техният адвокат Божидар Иванов пък каза, че това са човешки взаимоотношения и той единствено може да ги представлява пред съда.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини