От х:

Днес в x:

18-годишният Георги намушкал Мария 18 пъти, оставят го в ареста

Георги Демирев в Хасковския окръжен съд

 

18-годишният Георги Демирев, който бе арестуван за убийството на 19-годишната Мария Миткова, ще остане в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“, реши днес Хасковският окръжен съд. Кървава касапница на улица „Липа“ в Хасково стана в ранния следобед в петък. Според направената съдебно-медицинска експертиза е установено, че жертвата е била прободена 18 пъти. Георги бил зарязан от по-голямата сестра на убитата – Динка Иванова, с която преди време имали връзка. 24-годишната жена имала 3-годишна дъщеря и не виждала бъдеще с тийнейджъра, заради което го разкарала.

В Деня на народните будители Георги направи опит да се срещне с изгората си и отишъл до блока на улица „Липа“, където бившата му приятелка живеела на квартира. Отворила обаче по-малката сестра Мария. Тя се опитала да го отпрати и дори се свързала по телефона със сестра си. Каката й казала го разкара. Мария понечила да заключи, но Георги още от вратата я наръгал с 27-сантиметровия си нож. При боричкането девойката се опитала да избяга към една от стаите, но не успяла да се спаси. Следи от кръв имало по целия апартамент, дирите започвали от входната врата. Зверството станало пред очите на невръстната дъщеря на Динка – Мелани Дрейсън. При нападението Георги заклал и кучето на стопанката. Заключил врата на апартамента и тръгнал към Кенана, където си свалил дрехите, които били оплискани с кръв. Завил ги в одеяло, заедно с ножа и тръгнал към Стара Загора, където е бил арестуван.

В съдебната зала прокурорът Дарина Славова настоя Георги да бъде оставен за постоянно в ареста. Според държавния обвинител има достатъчно доказателства, че именно той е извършил тежкото умишлено престъпление. Младежът дори сам обяснил на разследващите къде е скрил дрехите и ножа, но отказал да говори за убийството.

Защитникът на Георги – адвокат Димитър Димитров пък поиска съдът да наложи по-лека мярка за неотклонение.

След съвещание съдия Тодор Хаджиев прецени, че Георги Демирев трябва да остане за постоянно в ареста. Според магистрата събраните до момента доказателства са достатъчни да се направи обосновано предположение, че именно той е извършил зверството. Освен това има възможност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. За извършеното престъпление законът предвижда наказание над 15 години затвор.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативния в Пловдив.

Анета Кутелова

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини