От х:

Днес в x:

За втора поредна година без награда „Недялка Симеонова”

Тайванката Чен получи приза си от австриеца Йорг Золфелнер

За втора поредна година никой от участниците в международния конкурс за цигулари „Недялка Симеонова” не се оказа достоен да спечели голямата награда в хасковското състезание. Или поне така реши журито, водено от носителят на ордена на британската империя проф. Александър Станков. Старанието на десетките участници в ключовата 4-та група стигна само за две втори места, отредени за тайванската прима на цигулката Чен Ий Ченг и узбека Санджар Сапаев. Двамата взеха по 900 лв премия.

И миналата година усилията на участниците в конкурса не откроиха достоен да вземе наградата. Защо, така и не стана ясно.

Тази година 32 изпълнители от 10 държави хванаха цигулката и лъка. Състезаваха се в 4 възрастови групи. При най-малките имаше предметни награди, грамоти и потупване по рамото. При другите три-парични награди. Тавайнката бе най-възрастната участничка-на цели 25 години.

Призовете раздаваха замкмет Минко Ангелов и Йорг Золфелнер, по-известен като координатор на енергоразпределителното дружество ЕВН за ЮИ България . Долният австриец /собствениците на ЕВН са от Долна австрия Б.А./ се оказа, че освен събирач на сметки е и цигулар. Или поне можел да стане професионален такъв, преди да реши, че скубенето на пари го влече повече. ЕВН спонсорираха вторият ден от международния конкурс.

При най-малките първата награда получи цигулката на Мария Постулаке от Молдова,във втора възрастова група най-добър бе Рустам Матейски от България и в трета група на първо място се класира Горе Думитрица от Молдова.

Г.Христов

Тайванката бе изумителна с цигулката и лъка
Конкурентките й бяха умели и красиви

Замкмет Ангелов връчваше наградите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини