От х:

Днес в x:

Газим пешеходци като за световно

Катастрофите с пешеходци се увеличават. Пострадалите - също

Всяко 4-то ПТП в Хасковско е с пешеходец, на който автомобил е отнел предимството. В резултат за 9 месеца от началото на годината има 16 убити и 207 (!) , ранени. Или на всеки две седмици е ставал пътен инцидент с убит, а почти всеки ден има ранен, анализира КАТ-Хасково. Ситуацията ще се влошава още, понеже предпоставките за катастрофи през зимния сезон се увеличават. А както личи от анализа, шофьорите масово отнемат предимството на пешеходците.

Отнемането на предимство е водеща причина и за катастрофите между коли в града, което се случва главно на кръстовища. За сблъсъците между МПС-та роля има и несъобразената скорост.

В есенно-зимния сезон се увеличават катастрофите поради неизправност на автомобилите, предупреждават още катаджиите. Значителна част от колите са с неизправни светлини, с липсващи или неефективни светлоотразители, отделно от това все още много шофьори се ослушват да включват фаровете. Пешеходците и те дават своя дан-придвижват се непредпазливо през тъмната част от денонощието.

В тази връзка униформените ще извършват засилен контрол и специализирани полицейски операции, чрез които ще следят за ограничаване предпоставките за тежки пътни инциденти с рисковите участници в движението и насочване вниманието на водачи и пешеходци към факторите за злополуки. Ще се извършва засилен контрол по изправността на осветителните системи и сигнализация на превозните средства.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини