От х:

Днес в x:

Нова експертиза за оправдания за убийство Младен

Адвокат Георги Зарчев прегръща оправдания Младен Младенов

Делото за убийството на 78-годишната Милка Стефанова от хасковското село Корен ще продължи на 25 ноември в Апелативен съд Пловдив. За смъртта на старицата бе обвинен 31-годишния Младен Младенов. На първа инстанция в Хасковския окръжен съд младият мъж бе оправдан. В мотива си магистратите посочиха, че няма годни доказателства, уличаващи го в извършаване на бруталното престъпление.

След оспорване от страна на прокуратурата дело продължава на втора инстанция, където вече минаха две заседания. Назначена е нова съдебно-медицинска експертиза, чието заключение трябва да бъде представено другия месец, обясни единият от защитниците на Младен – адвокат Георги Зарчев. Причина за поисканата експертиза станало изявление на съдебния лекар д-р Христо Еленски. В съдебна зала той обяснил, че пропуснал да опише травма на шията на жертвата, която била съществена за смъртта. За следващия месец заключението трябва да бъде изготвено.

Възрастната жена бе брутално изнасилена и убита в края на април 2011 г. Дни след смъртта й Младен Младенов бе задържан като единствен предполагаем извършител на зверството. В нощта на убийството той празнувал с компания в дома на брат си. Напускал на няколко пъти жилището. Държавното обвинение смята, че именно при едно от тези излизания Младен е посегнал на старицата. Разследването водело към него, тъй като по лицето на жертвата имало отпечатък от пръстен, наподобяващ релефа на този на Младен. В пледоарията си адвокат Зарчев обаче изчисли, че има разминаване в часа на смъртта и времето, в което клиентът му е напускал дома на брат си. Дали апелативните съдии ще потвърдят оправдателната присъда или делото ще претърпи друго развитие, ще стане ясно следващия месец.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини