От х:

Днес в x:

Забраняват конете в Орфей, глоба 200 лева

Глоба от 50 до200 лева могат да отнесат собственици на животни, пуснати да се шляят свободни из градинките, улиците и зелените площи на Хасково. Това ще стане факт, ако общинските съветници одобрят предложението на кмета Георги Иванов за промяна в Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество.

„В последните години зачестиха сигналите от граждани и от медии за свободно движещи се животни в жилищните райони на Хасково“, пише в мотивировката към докладната на кмета. (Haskovo.net има цяла поредица от такива публикации, последната е от 29 септември тази година).

Законовата уредба забранява само преминаването на селскостопански животни през града без ветеринарно свидетелство. Поради това градоначалникът предлага да се допълни общинската наредба, с която изрично да се забрани свободното движение на животни (коне, крави овце, кози) по улиците, площади, тротоари, зелени площи, междублокови пространства.

Според проекта за промяна в Наредбата заловените животни ще се задържат в стационар за временно настаняване, с който общината е сключила договор, а след това ще се предават на ветеринарните власти.

Предвидени са и солени санкции.

Предложението на кмета ще се разглежда и гласува на следващата сесия на ОбС На 25 октомври. Целият текст на проекта за промяна в Наредбата е публикуван в официалния сайт на община Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини