От х:

Днес в x:

Проф. Янков: Касапницата от 1913-а надминава по ужас Баташкото клане

Проф. Георги Янков представи книгата си "История на село Ефрем"

„Този човешки погром – касапницата от 1913 г., надминава по ужас дори Баташкото клане“, заяви проф. Георги Янков на представянето на книгата му „История на село Ефрем". Авторът е ръководител на катедра „Политология“ в УНСС и е роден в маджаровското село. Тази трагедия претърпяват местните жителите, голяма част от които са изселници от опожареното село Сачанли.

Книгата „История на село Ефрем“ бе представена официално днес в читалище „Заря“. На премиерата присъстваха дейци от тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково, читатели, историци и любители на историята.

Хрониката на село Ефрем е една рядко интересна и драматична история. Без преувеличение може да се каже, че малко селища в Хасковския край имат такова богато минало“, пише авторът.

„Тук академичния стил на професора си казва думата“, каза историкът Ангел Попов при представянето на книгата. Написана е достъпно, с едър шрифт, има и ценни снимки“, обясни още Попов.

„Парадоксалното е, че никога не съм ходил в Ефрем, но когато прочетох книгата, все едно съм бил там“, каза и проф. Светлозар Елдъров. Голяма е любовта на автора към неговото родно село“, заяви още историкът.

Анета Кутелова

Историкът Светлозар Елдъров поздравява автора
Гостите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини