От х:

Днес в x:

Италиански зверове затварят бул.„Съединение“ в неделя

Италианският фест обикновено върви с еротична автомивка

Хасковският булевард „Съединение“ ще бъде затворен в неделя от 8 до 12 часа в отсечката от КАТ до хлебозавод Яневи, съобщават организаторите на хасковския Италфест. Това е фестивал на италиански автомобили, които първо ще се излагат на картинг пистата в събота, а в неделя ще се състезават в така наречения Драг рейсинг - скоростна надпревара между две коли по 400-метрова права линия. На картинг пистата се очакват 300 возила от култови италиански марки като Ферари, Ланча, Ламборджини, Алфа Ромео, както и нарицателния Фиат. Колко от тях ще се запишат за участие в Драг-а не е ясно, но се очаква да са много. Италфест на автомобили се прави веднъж годишно, като собствениците им имат само един повод за да се изфукат с колите си. Хасково е домакин на фестивала за втори път, след по миналата година.


По време на Драг-а изходящият трафик от Хасково ще бъде насочен по северната лента на пътя, която ще бъде организирана като двупосочна, успокояват организаторите.


Автомобилните празници започват още утре с 4-тото за годината автородео. То ще се състои на картинг пистата от 15.30 часа. По познатия сценарий возила ще се гонят в кръг със задачата да се разбият до неподвижни вторични суровини. За целта ще се разрешат и удари на заден ход, а при необходимост и каране по таван, закани се организаторът – управителят на картинг пистата Иван Бакарджиев. Все пак екстремните мерки ще се предприемат, ако пилотите в родеото са прекалено предпазливи, тоест - безинтересни.


Съботната програма на картинг пистата предлага още майсторско шофиране, италианско преследване и други майсторлъци. Сред гвоздея на програмата ще бъде оригинално Алфа Ромео от 1968 година на култовия собственик на сусамските автомобилни заводи (САЗ) Кирил Николаев. Макар и без подобрения, Николаев и по точно синът му Николай Кирилов, се канят за сгазят всичко живо по пистата.
Г. Христов

Чакат се стотици автомобили от цялата страна
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини