От х:

Днес в x:

Асфалтиране отряза Стамболово, десетки коли блокирани до Книжовник

Асфалтирането на Книжовник върви ударно

Хубава работа, ама българска. Това бе най-често повтаряната реплика сред десетките шофьори, блокирани до жп-прелеза до хасковското село Книжовник към 11 часа днес. Пред тях няколко валяка тъпчеха нажежен асфалт по ремонтиращата се централна улица на селото. Асфалтът щял да бъде готов за преминаване след час. Така обясниха от фирмата, полагаща настилката. Не знаеше повече и току що пристигналият полицай. Никой не отговори на простичкия въпрос - защо при затворен път няма отбивка при разклона за Книжовник и указания за някакъв обходен маршрут. През Книжовник минава главният път за цялата община Стамболово, която по ирония на ситуацията точно днес празнува 30 годишен юбилей. Гости на празника също хапеха нокти в задръстването.
Местните обясняваха на всички, че обходният маршрут е през Малево, Корен и Жълти бряг. Хората, които не бяха от тоя край обаче вдигаха безпомощно рамене – де да ги знаят Корен, Жълти бряг и прочие. Предпочетоха да чакат, докато изстине асфалта.

При обратната дестинация положението не бе по-добро. Доста идващи от Стамболово се принуждаваха да се връщат обратно. Разкарването обаче им бе по-малко – само до съседния Жълти бряг. Тънкостта тук е, че трябва да се завие вдясно от центъра на селото. Тогава се тръгва към Корен и Малево. Табела нямаше и гостите на общината, които са рядкост по тези краища, се мотаеха като мухи без глави. Софиянец на средна възраст бе изпаднал в бяс от проваления си график, но за негово нещастие нямаше върху кого да изкара гнева си. Оказа се, че оповестяването на затворения път не е работа на никой - ни на фирма изпълнител, нито на кметство на село или кметство на община, нито на Пътното. Всеки се спасяваше поединично, докъм 13.30 часа, когато по свидетелство на местните, пътят най-после бе отворен.

Г.Христов

....но без предупреждение за многобройните пътуващи в двете посоки
Срокът за завършването на 1.5 км отсечка е до края на септември, и вероятно ще бъде спазен
Сроковете на тези хора обаче избиха

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини