От х:

Днес в x:

Легендарна вокалистка откри джаз феста в Хасково

Вокалистката от легендарната в близкото минало старозагорска формация „Траяна“ - Надя Тончева, откри джаз феста в Хасково.

Преподавателката от музикалното училище в града на липите пя в клуб „Ралица“ под съпровода на китариста Живко Велев и с участието на перкусиониста от Димитровград Иван Тонев.

Подбираме репертоара си по настроение“, обясниха музикантите от Стара Загора. Те са в екип "Blue light project" от година и половина. Засега не експериментират с фолклора, а залагат на джазовите стандарти.

Сбъдвам мечтата си - да пея джаз, сподели с публиката Надя Тончева. Тя е горда, че вече има последователи. Според нея новата генерация -`12-13-годишните, търсят различното в музиката и все повече се обръщат към джаза за сметка на модерния допреди 5-6 години поп фолк.

Страхотните им изпълнения с Живко в джаз клуба аплодираха и доброволците от различни държави, които работят в Хасково.


Димитър Русев-Мутата бе подредил пред клуба импровизирана изложба със снимките на най-популярните джаз изпълнители от последните 30-40 години.

В 18 часа тази вечер в Градската художествена галерия е откриването на изложбата на унгареца Атила Лорант. На сцената излизат Мария Арнаудова и Цветомир Цанков – вокали, и Христо Минчев - контрабас.

В рамките на феста гостува и Акустично джаз трио от Димитровград.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини