От х:

Днес в x:

Златното перо на Хасково Ники Грудев стана на 50. Честито

Кореспондентът на вестник „24 часа“ в Хасково - колегата Николай Грудев, ще бъде награден със златното перо на българската журналистика, присъждано ежегодно от Съюза на българските журналисти. Наградата ще бъде връчена лично от изпълняващия длъжността председател и главен секретар на СБЖ Снежана Тодорова. По непотвърдена информация отличието ще бъде дадено този четвъртък в Хасково.

Първоначалната идея бе „перото“ да бъде връчено по случай 50-годишния юбилей на колегата, който е днес. Оказа се, че в напрегнатия журналистически делник няма място за тържествени церемонии, само за почерпка на крак. В случай, че непредвидени събития осуетят и срещата в четвъртък, тепърва ще се търси нова дата за мероприятието.
Николай Грудев е от водещите журналисти в региона, мотивират решението си от СБЖ. Отличава се с професионализъм, оперативност и коректност. Притежава една от най-бързите и точни журналистически реакции при отразяване на обществено значими събития. Отразява всички сфери от политическия, стопанския, културния, социалния и спортния живот в Хасково и региона.

От 20 години е редактор в отдел „Кореспонденти”, в. „24 часа” .Уважаван е от колегите си от вестника и от останалите журналисти, които работят в различни печатни и електронни медии.
За своите постижения Николай Грудев е отличен с годишната награда на Съюза на българските журналисти за 2009 г. в раздел „кореспондент на централна медия в страната”.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини