От х:

Днес в x:

Гръмнал бойлер остави на улицата майка и 2-годишни близнаци

Двегодишни близнаци - момченце и момиченце, и майка им са на улицата, след като преди няколко дни гръмнал бойлер и почти сринал къщата на семейството в карловското село Войнягово, информира Блиц. Майката Тотка Дамянова не работи, тя все още е в майчинство, отглежда децата си сама, без съпруга си, който преди известно време я е изоставил.

Тотка живее със своите родители. Възрастните хора са пенсионери и нямат спестявания. Откакто е гръмнал бойлерът, семейството нощува по съседи и роднини, а цялата покъщнина или поне оцелялото от нея, е изкарано на двора. "Като цигани сме, голямо нещастие ни се стовари на главата", разказва 37-годишната майка, а очите и не спират да се пълнят със сълзи. Тя упорито отказва да моли за помощ. Казва, че има толкова нещастни хора в България и едва ли на нея някой би обърнал внимание.

Притеснен за съселяните си, кметът на Войнягово Петко Пръмов е организирал дарителска акция, в която се включило цялото село. Хората дали кой колкото може, събрали пари да се купи печка и хладилник на семейството, защото са разбити от ударната вълна. За щастие, в момента на взрива, в къщата на улица "Крайречна" не е имало никой, иначе е щяло да има жертви, вайка се кметът. Той е дал лични средства и е намерил спонсори, за да се купи желязо и цимент и да се ремонтира къщата.

"Зима идва. Тези две невръстни мъничета къде ще ги подслонят? За да се направи ремонтът, по сметки на специалисти са необходими поне 20 хиляди лева. Надяваме се хората с добри сърца да помогнат", казва още Петко Пръмов.

Всеки, който желае да помогне на нещастното семейство, може да се обади на Петко Пръмов: 0894/438 698.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини