От х:

Днес в x:

Карък с глоба от КАТ заради калпаво копче за фара

Фарът светна. Но след фиша

Калпав превключвател за светлини изигра лоша шега на моторист от Хасково, който отнесе глоба с фиш заради неработещ фар. Мъжът бе спрян от пътните полицаи на бул. „Съединение“, срещу жп гарата, където униформените провеждаха операция по линия на TISPOL.

След като му написаха фиша, човекът запали мотора и включи фара. Той веднага светна. „Явно копчето ми прави някакъв проблем“, заключи мотористът. Той отказа да се връща при полицаите, за да доказва изправността на светлините си. „Сам съм си виновен, че не съм проверявал“, самокритично каза той, но отказа да съобщи името си. После даде газ.

От днес пътна полиция стартира контролната операция, организирана от полицейските служби в ЕС, която ще продължи до 15 септември. Следи се за предпазни колани за водачите и пътниците, както и за обезопасителни системи, столчета за децата и каски за мотористите. По време на акцията се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

От проведената подобна операция през март 2013г. се забелязва увеличение с 1 164 на установените нарушения, свързани с ползването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на предните седалки. От проверени 37 099 МПС са установени само 5 046 нарушения или 13.6%. По този показател страната ни се доближава до водещите страни в Европа. Все още обаче не е постигнат задоволителен резултат при използването на колани на задните седалки, както и при детските обезопасителни системи. Във водещите страни от Европейския съюз коланите на задните седалки се ползват от над 90 % от пътниците. При нас вероятно е обратното.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини