От х:

Днес в x:

В Димитровград: Набелязаха мерки срещу шарка по овцете

Превантивни мерки срещу шарка по овцете предприе епизоотичната комисия в Община Димитровград

Общинска епизоотична комисия заседава днес в кметството в Димитровград, за да набележи превантивни мерки срещу шарка по овцете. Заседанието е резултат от заповеди на Областния управител на Хасково и димитровградския кмет Иво Димов, наложени от случаи на болестта в съседните държави Гърция и Турция.

Решено бе да бъде направено уведомяване на собствениците на животновъдни обекти/овцеферми/ на територията на община Димитровград. Те ще получат  предписания от ветиринарните лекари какво да предприемат за недопускане на болестта и нейното разпространение.

За възможно разпространение на шарка ще бъдат уведомени и кметовете на населените места, частно-практикуващите ветеринарни лекари, които също да следят и своевременно да уведомяват за признаци на симптоми на болестта.

Работа на полицията е да контролира дали превозваните животни дали имат необходимите ветеринарно медицински свидетелства, коментираха от пресслужбата на Общината. На срещата са присъствали зам-кметът Светослав Стойков, д-р Пламен Христозов - гл.инспектор към Общинска ветеринарна служба, д-р Силвия Янева от РЗИ - Хасково, специалисти от Общината и представители на Общинска полиция.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини