От х:

Днес в x:

Свикват извънредна сесия заради ВиК-Димитровград?

Общо събрание на ВиК -Димитровград е насрочено за 15 август 2013 г.. На него ще се обсъжда избор на нов управител

Искане за свикване на извънредна сесия с единствена точка, свързана с общото събрание на ВиК-Димитровград внесе в деловодството на Общинския съвет преди минути Тодор Ташев. Той е представител на Общината в Общото събрание на ВиК, а такова е насрочено за 15 август 2013 г.

По закон местните парламентаристи трябва да упълномощят Ташев как да гласува на събранието като представител на Общината. Това не се случи на последната сесия на ОбС, която бе на 25 юли, заради забавяне на документацията на събранието.

Извънредна сесия може да има, ако успее да се събере председателския съвет и комисиите, но не знам дали времето до 15 август е достатъчно, коментира председателят на ОбС Стефан Димитров.

В противен случай Ташев смята да поиска с писмо до Министерството на Регионалното развитие, което е съсобственик на ВиК, да отложи събранието, насрочено за 15 август.

В трите точки в проекта за дневен ред фигурира предложение за смяна на сегашния управител Тихомир Гочев, избор на нов шеф и гласуване на възнаграждението му. Ташев предлага, като представител на Общината, той да гласува против смяната на сегашния шеф и избора на нов.

Припомняме, че инж.Тихомир Гочев пое ВиК -Димитровград преди 3 месеца, като смени на поста инж.Станимир Евтимов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини