От х:

Днес в x:

Стефан Димитров за бюджета: БСП подливат вода на кмета!

Шефът на ОбС Стефан Димитров коментира състоянието на бюджета на Община Димитровград на среща с журналисти днес

Състоянието на бюджет 2013 на Община Димитровград коментира на пресконференция днес председателят на ОбС Стефан Димитров. По думите му, има вероятност финансовата рамка за тази година да не бъде изпълнена в частта приходи с над 2 000 000 лв. Димитров предположи, че ако това стане факт, ще пострадат най-много капиталовите разходи.

Той бе категоричен, че тазгодишната финансова рамка не е реалистична, защото не съответства на възможностите на Общината. И даде пример- заложените приходи от наем на земя през миналата година са били 368 034 лв., а за тази са два пъти повече.

5 156 лв. е стойността на продажбите от сгради в Общината за миналата година. Това перо също е едно от заложените като приходи в бюджета, каза Димитров. За 2013 г. са предвидени около 2 000 000 лв. от продажба на сгради.

"Ясно е, че такъв голям скок може да има само, ако се продава страшно много общинска собственост", коментира шефът на ОбС.

Неизпълнение в края на годината ще има и от заложените в бюджета приходи от продажбата на земеделска земя, прогнозира Стефан Димитров.

За 2012 г. има 625 770 лв. приходи, а заложената сума в бюджет 2013 е 1 301 654 лв., което според него е противоречиво.

"Няма как да залагаш приходи от наем на земеделска земя при условие, че си заложил, че ще я продадеш тази земя", обяви шефът на местния парламент в Димитровград.

Според Димитров, групите в местния парламент, които са подкрепили приходната част на бюджета, не би трябвало после да търсят отговорност защо той не е изпълнен. Той визира БСП, които се обявяват против продажбата на общинска собственост, а в същото време подкрепят докладни с такова съдържание. "БСП подливат топла вода на кмета", заяви по този повод Димитров.

Председателят на ОбС препоръча след като до дни излезне отчета на бюджета за полугодието, да бъде направена преценка къде и какви грешки са допуснати.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини