От х:

Днес в x:

Иво Димов:Събрахме близо милион стари задължения към бюджета

Кметът Иво Димов: Ще се простираме според възможностите си!

Реалистичен бюджет Община Димитровград може да има, ако има подкрепа от Общинския съвет и се реализира програмата на управление и разпореждане с общинско имущество.

Това заяви кметът Иво Димов в отговор на дадената от Стефан Димитров по-рано днес пресконференция. На нея Димитров заяви, че финансовата рамка за тази година е нереалистична.

Кметът напомни, че ОбС постоянно отхвърля инвестиционни намерения, които биха увеличили приходната част на бюджета и даде пример с последната сесия, когато бе отхвърлено предложение за закупуване на 4 декара пчелин. Димов визира групата на "Да за Димитровград" и БСП.

Че няма поголовно разпродаване на земеделска земя, увери още Иво Димов. Той посочи, че през 2009 са продадени 326 декара земя за 145 000 лв.

През 2010 са продадени близо 600 декара земя за 309 000 лв. През 2011-та 543 декара земя са изтъргувани срещу сумата от 365 000 лв.

167 декара земеделски масиви са продадени до момента от началото на годината за сумата от 108 000 лв. Всичко това е благодарение на активната политика на Общинския съвет за намаляне на приходите от продажба на зема, заключи кметът.

Главният финансист на Общината Татяна Ванчева коментира, че сумата от 2 000 000 лв., посочена от Димитров всъщност са евентуални неизпълнени приходи, който администрацията ще компенсира със събиране на стари задължения.

Става дума за просрочени вземания в размер на 809 000 лв., които вече са събрани. Съставени са актове за 692 000 лв., като 52 000 лв. от тях са влезнали в бюджета.

Не съществува реална опасност от голям дефицит в бюджета, увери Ванчева. Общината си е събрала почти на 50% приходите от местни данъци и такси. Близо 4 000 000 лв. са били старите задължения в Общината, към момента близо милион от тях е влезнал в хазната, каза още Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини