От х:

Днес в x:

Служители в ЦДГ №1: Искаме прозрачен конкурс за директор!

18 преподаватели и помощен персонал от ЦДГ №1 -"Роза" и "Звънче" настояват за прозрачен конкурс за директор

За провеждането на прозрачен конкурс за директор на ЦДГ №1 в Димитровград се обявиха 18 учители и помощен персонал в градините "Роза" и "Звънче".

Те са организирали подписка, която тече и в момента, и която е адресирана до Регионалния образователен инспекторат в Хасково и до кмета на Община Димитровград. Това съобщи Костадинка Ангелова от тукашната структура на КТ "Подкрепа".

Тя разказа, че преподавателите и персонала се притесняват, че конкурса е предизвестен и поста ще се заеме от временно изпълняващата длъжността Нина Йотова. Хората обаче се страхували да се подпишат, за да не загубят работата си, коментира Ангелова.

Припомняме, че в началото на месец юли Общината обяви три вакантни места за директори - в ЦДГ №1, ОДЗ №4 и ОДЗ "Лилия" в кв."Изток". Набирането на документи за участие изтича тези дни.

Нина Йотова е начело на ЦДГ №1 от февруари 2013 г. Според мотивите в подписката, на временната директорка й липсва опит, организационни умения и професионализъм при вземането на адекватни решения в детското заведение.

Недоволните смятат още, че шефката им се държи грубо и демонстративно с тях. Допълват още, че неведнъж са били обиждани и нагрубявани от нея. Накрая служителите в градината заявяват, че не желаят да бъдат ръководени от Нина Йотова, коментираха още от КТ "Подкрепа".

От синдиката са на мнение, че конкурсите са безмислени, защото създават впечатление, че са нагласени. Ангелова смята, че е по-добре кметът да назначава ръководителите на детски градини и училища, за да се носи пряка отговорност.

От Общината коментираха, че конкурсите винаги са ясни и прозрачни, в ЦДГ №1 става дума за междуличностни взаимоотношения

Потърсен за коментар, кметът Иво Димов заяви, че вчера е имал среща с представители на недоволните в градината и се е запознал с подписката и исканията им.

"Става дума за междуличностни конфликти, касаещи взаимоотношенията вътре в градината. Специалисти от Общината направиха проверка на място, нарушения и злоупотреби не бяха установени", каза Димов. Според него, персонала на ЦДГ №1 наброява 50 души, а подписката е подкрепена от едва от 18 човека.

"Има конкурс, всичко е ясно и прозрачно. По-важно е всеки да си изпълнява задълженията и да си върши работата, за която е назначен", допълни още димитровградския кмет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини