От х:

Днес в x:

Тефтерче за мръсни поръчки. Преглед на печата

„Стандарт": Тефтерче за мръсни поръчки

Тефтерче с мръсни поръчки изправи на нокти държавата. Шефът на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов стриктно е записвал кой да бъде "ударен", "оправен" или "да не се занимаваме". До задачите е отбелязвал с инициали поръчителите - ИФ-ЦЦ-ББ. "EД - ще се удари депутатът; след около месец и половина вече не е фактор в ГЕРБ", "Винаги да се уведомява ИФ за обаждания от първите мъже на държавата" са част от записките на Златанов. В тях се споменава и президентът Росен Плевнелиев, без да е ясно дали е бил проверяван за конфликт на интереси. "Това е чудовищен инструмент за търговия с влияние, политически рекет, съсипване на политически кариери и човешки съдби", коментира държавното обвинение. "Това са само мисли", отговори Златанов, който вече е обвиняем с 5 бона гаранция. Не се припознавам, каза Искра Фидосова.

„,Монитор": Крият за инциденти в рудника на смъртта

Спасителната операция по изваждането на двамата затрупани миньори в рудник „Ораново" продължи и вчера. Падналият от 100 метра огромен скален къс, за който се предполага, че е причинил трагедията, забави действията на 26-те спасители по откриването на бедстващите мъже.
Случаи на ранени и обгазени миньори има всеки месец в рудника на смъртта „Ораново". До хората обаче достига информация само ако се стигне до фатален край.

„Труд": ВСС: Уволнение за Ситнилски

Да се поиска уволнението на члена на Висшия съдебен съвет (ВСС) Камен Ситнилски, реши етичната комисия на кадровия орган след двучасово заседание в сряда. Заедно с него за наказание ще бъдат предложени и апелативният прокурор на Бургас Емил Христов, и окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев.
От тримата ще бъде търсена отговорност, защото са главни герои в последната СРС афера в съдебната власт

„Дума": Левицата: Спрете преговорите за продажбата на "Доверие"

Да се спрат преговорите между пенсионния фонд "Доверие" и немска фирма, свързана с офшорна компания, целящи продажба на дружеството, поиска Коалиция за България. Янаки Стоилов заяви от парламентарната трибуна, че е наложително Комисията по финансов надзор да не дава разрешение за сключването на сделката поради неясните капитали на купувача. Щом фирмата е регистрирана в офшорна зона, тя не следва да притежава част от капитала на търговски банки, да участва в процедури или в обществени поръчки. Стоилов подчерта, че фонд "Доверие" осигурява над 1,2 милиона българи и с парите на тези хора трябва да се оперира внимателно.

„24 Часа": Видин е най-престъпен град, Смолян най-спокоен

Видин е градът с най-много престъпления спрямо броя на населението, а Смолян е с най-малко бандитски посегателства, показва интерактивна карта на престъпността, представена вчера от шефа на Дирекция "Координация и информационно-аналитична дейност" (ДКИАД) Николай Крушков. Той заедно с вътрешния министър Цветлин Йовчев и главния секретар Светлозар Лазаров обявиха първите резултати от изпълнението на програмата на МВР.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини