От х:

Днес в x:

Искат оставката на Орешарски и от връх Монблан

Двама истински българи отправиха призив за оставката на правителството "Орешарски" от най-високия връх в Западна Европа - Монблан. Лилия София Попганчева и Виктор Пенев се присъединиха символично към протестите като развяха българския трибагреник от4810 м. надморска височина.

Двамата изключителни любители на алпинизма са на експедиция в една от най-мечтаните дестинации за планински походи-Алпите. Преди само два дни изкачват величествения връх Монблан с помощта на водач. Там се снимат с познатите ни вече надписи "Оставка", „Elections now" (Избори сега), „#ДАНСwithme" и разбира се българското национално знаме.

Лилия София Попганчева е консултант-терапевт, която практикува в България. Виктор Пенев е интернет предприемач от Ню Йорк. Три дни преди акцията на Монблан на италиано-френската граница, двамата изкачват и най-високия връх изцяло в Италия - Гран Парадизо, който е висок цели4061 м.

Монблан е най-високият връх на Алпите и цяла Западна Европа. Височината му е около4 810 метра. Той е разположен на френско-италианската граница, като според договор от1861 г. тя преминава през най-високата точка на Монблан. За първи път е изкачен на 8 август1786 г. от Жак Балма и Мишел Пакар.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини