От х:

Днес в x:

Бъдещите гурбетчии най-ентусиазирани за Испания

Румен Дуков/вляво/ побърза да стане гимназист от Езиковата още в първия ден на записванията

Ударно върви записването на бъдещи гимназисти в хасковската Езикова гимназия, показа проверка на Haskovo.net. Повечето от приетите бързаха да заемат местата си, дори и такива които не са приети по първо желание. Децата и техните родители тотално игнорираха възможността да подадат молба за второ класиране, макар този случай мястото им от първо да се пази. 

Най-активни в записванията бяха селектираните в паралелките с испански език. Близо половината от 60 нови ученици на Езиковата, записали се в първите два часа на кампанията, бяха за езика на Сервантес. Двете паралелки вървят в комплект с английски, но за част от бъдещите гимназисти изучаването изучаването на иберийския език е с приоритет пред езика не Шекспир. 

Тази година абитуриент от Езиковата пожела на съучениците си успешна реализация в чужбина/"Абитуриент: Пожелавам на моя випуск успех в чужбина"/. Явно бъдещите гурбетчии са най-ентусиазирани за Испания. 

За Испански побърза да се запише и възпитаникът на ОУ „Климент Охридски“ Румен Дуков. Момчето бе придружено от пълен комплект родителско тяло. Представители на фамилията ескортираха и другите кандидат-гимназисти. Обичайните за тази комбинация препирни, какво да се прави, липсваха. 

Не пропусна шанса и „мустакът на републиката“ Милко Калайджиев. Известният фолк певец би път чак от Свиленград, заедно с жена си, за да запише близнаците си Антонио и Александър в специалността Немски с английски. Семейството обаче категорично отказа да бъде снимано. 

За отбелязване бе, че цели 4 двойки близнаци тази година щурмуват езиковата. По закон, когато единия близнак влезе, вторият задължително получава място в елитното школо стига да не е изкарал „слаб 2“ на някой от приемните изпити. Записванията продължават до 1-ви юли, в този период се подават молби и за второ класиране. То става известно на на 4-ти юли.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини