От х:

Днес в x:

Шофьор: Синята зона в Хасково е капан за пари

„Това тук не е нормална Синя зона, а капан за пари“. Това заяви за Haskovo.net Христо Абаджиев от Хасково, който тази сутрин бе ужилен с 10 лева заради поставена скоба на бул. „Стефан Стамболов“, на метри след светофара до автогарата в посока към „Лебеда“.

„Спрях в Синята зона около 10.30 часа. В продължение на поне 5-6 минути се оглеждах за инкасатор. Нямаше такъв. Заключих колата и отидох да си върша работата. Когато се върнах към 12 часа, видях, че колата е закопчана със скоба. Обадих се на посочения на лепенката номер и дойдоха с един джип, прибраха ми 10-те лева и свалиха скобата. Попитах ги на кого трябва да платя, ако искам да паркирам в този участък на Синята зона, след като не се вижда никакъв инкасатор наоколо, отвърнаха ми, че това не е тяхна работа“, разказа ужиленият шофьор. „Това за мен е просто рекет. Как може такова нещо и докога ще продължава това изнудване?!“, ядосваше се човекът.

На участъка от кръстовището до автогарата до следващото – с улица „Цар Калоян“ има разчертани в синьо десетина паркоместа. Когато екип на Haskovo.net пристигна там, имаше няколко паркирани автомобила, нито един от тях нямаше квитанция за платена такса за престой в Синя зона. Едно старичко ауди пък беше декорирано със скоба.

„Хайде спрете тук и опитайте да платите едно левче, да видим на кого ще платите“, прикани ни Христо Абаджиев.

Екипът на Haskovo.net паркира и престоя безплатно в Синята зона поне двайсетина минути. Инкасатор не се появи. Не се и виждаше надолу по булеварда.

Репортер на Haskovo.net позвъни по телефона на шефа на „Паркинги и гаражи“ Стати Запрянов.

„Следя непрекъснато инкасаторите по GPS-а. Няма такова нещо“, отрече шефът на Синята зона.

„Ние сме на мястото и наистина няма на кого да платим. Вече почти половин час чакаме с левче в ръка“, възразихме.

Стати Запрянов затвори телефона.

„Убедихте ли се, че е капан за пари?“, попита ужиленият по-рано хасковски шофьор и се поинтересува кого трябва да съди за изнудването. По думите му джипът със скобите дебнел нейде в близките пресечки. Чакал някой да загуби търпение и да остави колата си там без платена такса.

Екипът продължи по булеварда към „Лебеда“ и малко преди кръстовището с бул. „България“ видяхме инкасатора. Човекът носеше кафе и бутилка с минерална вода. „Да, аз съм инкасаторът, но участъкът е много дълъг и от единия край не се вижда какво става на другия. Някои шофьори може би губят търпение и си тръгват. Но пък и аз съм човек и имам своите нужди – ходих до „Кауфланд“ да си взема един сандвич за обяд, купих си и вода. Понякога се налага дори до тоалетна да отида“, вече иронизираше служителят.

По негово мнение докато се работи с живи хора, ще има проблеми. „Но това не са неща, които мога аз да реша“, извини се той.

Тодор Кръшков

Христо Абаджиев до колата си, вече освободена от скобата
Кого да съдя сега, пита ужиленият
Инкасаторът: И аз съм човек
Съседната кола също бе без билетче, но и без скоба... Засега
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини