От х:

Днес в x:

40 полицейски шефове от Хасково учат за лидери

40 криминалисти от хасковската дирекция на МВР ще бъдат включени в двегодишен курс по програма „Административен капацитет“, в която ще изучават добрите практики на ръководния състав, похвалиха се от полицията. Обучението ще се извършва от Института по психология към МВР.

Основните цели на програмата са подобряване и модернизиране на управленско-административния капацитет на служителите чрез актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките на средния ръководен състав.

Проектът е провокиран от нуждите на полицейските началници от интерактивни обучения за подбор и оценка на персонала, за усвояване на ефикасни мениджърски практики с цел повишаване на мотивацията и ефективността на служителите, кризисен мениджмънт и обучения по криминална психология и управление на функционални екипи при разследване на престъпленията.

Полицейските психолози имат очаквания реализацията на проекта да доведе до модерно и ефективно лидерско и мениджърско поведение на средния ръководен състав, да изградят у тях нова управленска култура по отношение на организационната среда и не на последно място специфични познания в областта на психологията за нуждите на разследването.

Целите ще бъдат постигнати чрез 3 обучителни модула - Подбор и кариерно развитие; Лидерски стил и мотивация и Психологични аспекти на управлението при разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини