От х:

Днес в x:

Без изненади: Костадин Костадинов директор на ИАРА Хасково

Костадин Костадинов гледа лошо - идат тежки времена за бракониерите

Временно изпълняващият длъжността Костадин Костадинов е утвърден за постоянен директор на регионалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури/ ИАРА/- Хасково, съобщи за Haskovo.net зам. - изпълнителния директор на Агенцията д-р Кирил Делев.

Костадинов се е преставил най-добре на конкурса за длъжността провел се в София на 10.06.2013 година. Макар и не с много, той е отнесъл конкурентите в лицето на бившия шеф на ИАРА и настоящ на „Тролеите“ Гюнай Юсуф и Данаил Делчев. Разликата в представянето на тримата е дошла от теста, който е касаел нормативната база на законите за рибарство и аквакултури. Именно на този тест бяха изпокъсани 6-та претенденти явили се на първия конкурс. Втората вълна мераклии за рибарски шефове явно е била по-добре подготвена-цели трима са достигнали до събеседване. Там програмата на Костадинов също е убедила шефовете му от София, че той е човекът за поста. Като държавен служител Костадин Костадинов се утвърждава постоянно за длъжността, без мандатността характерна за други държавни служби.

Изборът на Костадинов бе прогнозиран от близки до ИАРА и рибарските среди още в средата на миналата седмица. Освен че е човек от кариерата, Костадинов се показа като върл враг на бракониерите и за има няма три месеца излови половин дузина от тях, а на още толкова сецна далаверата след като им конфискува мрежи и лодки, макар самите хора да се измъкнаха.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини