От х:

Днес в x:

Търсят боса на крадените джипове, Тенекийката освободен

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувала районната прокуратура в Хасково за трите крадени джипа, открити миналата седмица в бившата Захарна фабрика. В склада, нает от 43-годишния Боян Ганчев, известен като Боби Тенекийката, полицаите откриха три джипа със свалени номера. Двата се оказали лизингови, собственост на „Мото Пфое“, третият бил задигнат от англичанин, живеещ в България. По информация на Дарик радио единият от лизинговите джипове бил откраднат от бившия шеф на УБО ген. Георги Милушев.

В петък миналата седмица Боян Ганчев е дал показания пред съдия. Прокуратурата не е поискала за него постоянна мярка „задържане под стража“. Това означава, че той вероятно е посочил организатора на схемата с крадените джипове, предположиха юристи.

Назначени са технически експертизи за трите автомобила. Ще се проверява дали са пренабивани номерата им, ще се търсят и отпечатъци по тях.

Депото за крадените коли бе разбито на 5 юни. Откриването на скритите джипове станало с помощта на GPS сигнал от единия от тях. Колите били откраднати през април и май тази година. Трите струват общо над 500 000 лева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини