От х:

Днес в x:

Пътят убиец в Симеоновград отремонтиран

Завърши ремонтът на главния път в Симеоновград, съобщи кметът Пейчо Стайков. Отсечката до Харманли вече е отворена за движение. Хората обаче се притесняват заради високата скорост, която развиват преминаващите по новия асфалт.

На този път преди повече от две години загинаха шестима младежи. За една от основните причини за катастрофата, освен високата скорост, бяха сочени и дупките на пътя. След повече от година ремонтни работи сега той е изцяло подновен, има нов водопровод, канализация и нови тротоари.

Новият път е предизвикателство за любителите на високите скорости. Преди дни на метри от лобното място на шестимата младежи стана подобна катастрофа, за щастие без жертви. Славка Митева, която е майка на загиналия при катастрофата Гошо, казва, че колите продължават да профучават покрай къщата им. ”Все едно през сърцето ми минават. Дано да се вразумят и да няма повече жертви на пътя”, казва Славка.

От общината вече обмислят мерки за ограничаване на скоростта в отсечката. Предстои слагането на „легнали полицаи”, възможно е монтирането на камери за видеонаблюдение.

Междувременно стана ясно, че пътят Симеоновград - Гълъбово ще бъде пуснат да движение официално след ремонта до дни. Предстои и ремонт на други 12 градски улици и пътища между селата в общината по три проекта за над 10  милиона лева. Очаква се реконструкциите да завършат в началото на следващата година, в момента текат обществените поръчки за избор на строители на обектите, поясни Пейчо Стайков.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини