От х:

Днес в x:

Балет "Рона" с голямата награда на етнофестивала в Минерални бани

Голямата награда в конкурса на 13-тия детски етнофестивал "Децата на Балканите – с духовност в Европа!" взеха децата от Балетна формация "Рона". 30 деца взеха участие в конкурсната програма в двете възрастови групи, като на сцената на фестивала бе показана и голяма част от новия репертоар на школата, съобщават от балета.

На етнофестивала бяха раздадени много купи и награди за най-добре представилите се участници. Призовете връчиха лично президентът на КНСБ Пламен Димитров, който е и председател на СНЦ "Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов" и кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, съобщават организаторите на етнофестивала от КНСБ.

При вокалните групи децата от "Таралежите" от Димитровград се класираха втори. В категория танцови колективи" трети станаха малучаганите от ОДЗ "Ален мак" - Харманли.

При съвременните танци денс център "Галаксико" от Димитровград се класираха на второ място, а студио за модерни танци "Ритъм" - Харманли - трети. Танцов колектир "Горещи ритми" при димитровградското читалите "Рома 2004" се класира на второ място в категория фолклорни танци на ентооснова. Специалната награда на Сдружението на танцовите дейци" отиде при танцов състав "Етномагия" при ОУ "Н.Й. Вапцаров" - Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини