От х:

Днес в x:

Хасково събра 1150 лв за 1-я рожден ден на сираче

От магазин DM връчват дарението на Сергей Емилов. В средата е сестричката на Елица, Виргиния

Хасковлии доказаха, че в тях още има място за състрадание и доброта и за около месец събраха 1150 лв за първия рожден ден на сирачето Елица. Днес сумата, в набирането на която се включиха десетки съграждани, бе връчена на бащата Сергей от ръководството на бебешкия магазин DM, където от 23-ти април имаше кутия за доброволни пожертвования. Сумата бе преброена пред свидетели и се оказа 986 лв, плюс 150 лв дарение от детска градина №3, за което вече ви разказахме преди 2 дни. 10 турски лири остави в последния момент и гостенка на Хасково.

Елица остана без майка още при раждането си на 1-ви юни миналата година. 35-годишната Лиляна почина при раждане, а 41 годишния и съпруг Сергей Емилов остана с две деца на ръце. Поради липса на средства и хора, които да се грижат за бебето, той се принудил да го остави в дом. През тази година обаче си го взел обратно и се грижи за него заедно с по-голямата си щерка Виргиния.

Историята на зачерненото семейство трогна първо съученици и родители от ОУ „Климент Охридски”, където учи какака. Децата събраха пари от благотворителен базар на домашно приготвени сладкиши. Включили се и от други учебни заведения. Освен споменатото дарение на ЦДГ 3, средства бяха събрани и от благотворителна изложба базар под надслов „Шарен Великден”. Тя бе изготвена от малчуганите от подготвителната група на СОУ „Васил Левски”.

Дарението бе днес по случай Деня на детото, но и по повод рожденният ден на Елица.

Г.Христов

.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини