От х:

Днес в x:

Топола се стоварила върху къща, две пожарни залудо

Счупени клони, провиснали над улиците, бе най-сериозното неудобство за хасковлии

Топола се стоварила върху къща строена през 1947-ма година. Имало и пострадали. Този сигнал влуди оперативният център на областната пожарна и доведе до спешно изпращане на два автомобила към димитровградския квартал "Марийно" където уж се случил инцидента. Колите достигнали за броени минути до адреса на бул. "Съединение" 72, където се констатирало, че сигналът е силно преувеличен. Не било топола, а само клони. Не било къща, а до нея. 

Силният вятър предизвика десетки реакции на спасителните екипи в Хасково и Димитровград, които бяха бомбардирани от редица панически позвънявания на тел. 112. На няколко места пречупени от вятъра клони се стоварили върху керемидите на къщи. Най-сериозния инцидент бил след паднала акация по главния път Хасково-Кърджали. Пожарникарите чевръсто отстранявали пречките и били в непрекъсната готовност за намеса. 

Днес областния град бе обрулен от силен вятър със скорост 17 метра в секунда или иначе казано-62 км в час. Вятърът засега причинява само дребни неудобства, най-вече на мъжете с перуки и жените с поли. Просторите на домакините не влизат в сметката. За разлика от други пъти, няма паднали керемиди, откъснали се ламарини или скъсани ел кабели. Не е късно да се случи понеже има вероятност пулсациите на вятъра да стигнат буреносната граница от 20 м/сек.

Г.Христов

Другото бе за жените, които се принуждаваха да си държат полите
Имаше и такива, които не се притесняваха
...и други, на които вятъра само развали прическите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини