От х:

Днес в x:

Един от Езиковата и един по английски, хванати да преписват с телефон

Двама зрелостници си провалиха завършване на средното

Двама зрелостници са били засечени от квесторите да преписват на днешните зрелостни изпити, които се провеждат в 23 училища в Хасково и региона. И двамата преписвачи са от Хасково. Първият случай е на 12-класник/ка, който полагал матура по английски език в сградата на хасковската гимназия по автотранспорт. Зрелостникът получавал „ценни” указания по хендсфри-то си. В Автото матура полагаха ученици от хасковската Езикова, както и гимназисти от ФСГ. Няма информация към кои се е числял преписвача.

Вторият, който използвал неразрешена помощ от мобилния си телефон е девойка, която е била засечена на изпита си в ПМГ. Днес в математическата гимназия се полагат матури по физика, химия, история и философия. По неофициална информация, момичето е държало матура по философия и със сигурност е била абитуриентка на езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”.

Работите на двамата са анулирани, уточниха от хасковския образователен инспекторат. Това означава, че учениците със сигурност пропускат завършването на средното си образование, понеже днешната матура е сред една от двете задължителни. Те ще могат да се явят на поправката през септември, което проваля тазгодишните им академичните планове. Без диплом за средно, кандидатстване във ВУЗ е невъзможно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини