От х:

Днес в x:

Хасковлия се жалва от полицейски произвол и палеж

Ясен Колев показва изпепеления двигател на Ланчата си

Хасковлията Ясен Колев обвини хасковския БОП/Борба с организираната престъпност/ в незаконно нахлуване в дома му, упражняване на насилие над него и жена му и връзка с палежа на колата му. Семейната Ланчия Либра пламнала тази сутрин в обичайният за подобни мероприятия час-4.13. Автомобилът бил паркиран пред жилището на Ясен в „Бадема“ 14. Изгорял е двигателния отсек на Ланчата. Пръста около возилото пък бе овъглена от разсипаната запалителна течност. Случаят се разследва от полицията. 

Според Ясен обаче именно тя има връзка с инцидента от тази сутрин. Сензационното твърдение младият мъж направи при традиционните въпроси има ли врагове и подозира ли някой за извършител на палежа. Ясен и жена му често ходили на гурбет в Англия и Испания, в Хасково не се занимавали с нищо, че да имат неприятели. Единствените заподозрени се оказаха органите, които уж трябва да охраняват обществения ред. 

Според Ясен, всичко започнало тази сряда, 15-ти май, в 10 и 30 сутринта. Тогава ударна команда на БОП нахлула в семейния апартамент на втория етаж. Ченгетата не показали заповед, нито се легитимирали. При последвалия скандал, началникът им сграбчил за косата съпругата на Ясен, Мария и я повалил на земята. На мъжа пък били сложени белезници. Бопаджиите се изнесли след 20-тина минути, без арести и без конфискации, твърди Ясен. Той подал жалба срещу полицейския произвол в прокуратурата и освидетелствал травмите на съпругата си при съдебния лекар д-р Христо Еленски. Ден по-късно, бил привикан в кабинета на служител от БОП /Haskovo.net спестява името, поради недоказуемостта на твърдението/, който го предупредил да изтегли жалбата си, защото :“Градът е малък и могат да се случат ред неприятни неща“. Жалбата не била изтеглена, а два дни по-късно колата на Ясен била изпепелена. 

Потърсени за коментар, от полицията обявиха, че БОП не са на подчинение на ОД на МВР и ни свързаха с началникът на структурата в Хасково Белчо Бялков. Хасковския антимафиот №1 потвърди за претърсването, но категорично отхвърли обвиненията към хората му. „Съгласно член 161 ал 2 на НПК, полицията има право да извършва претърсване по неотложност, когато се смята, че могат да се укрият доказателства за престъпление“ заяви Бялков. Претърсването е завършило с протокол, който е одобрен от съдия, допълни той. Оказва се, че спрямо Ясен Колев има заведено досъдебно производство за търговия по интернет на парфюми ментета. Престъпленията са две-хем се използва логото и марката без разрешение от правопритежателя, хем имало некоректни търговски практики. Хората поръчвали една стока, доставяна им е съвсем друга. Вече имало две жалби от опарени хасковлии. Досъдебно производство и доста повече жалби срещу Колеви имало и в Бургас. Бялков допълни че претърсването в сряда е довело до изземване на компютърни конфигурации, които недвусмислено доказвали незаконната търговия по интернет. За повече информация обаче ни посъветва да се обърнем към прокуратурата, което направихме своевременно. От обвинението обещаха подробна информация в понеделник.

Г. Христов

Колата пламнала в 4 сутринта
Младежът директно обвини полицията

Зад колата пръста е овъглена от разлята запалителна течност
Тъщата на Ясен потвърди за нахлуването на полицаи в дома им и произвола, на който е било подложено семейството и
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини