От х:

Днес в x:

Инженери боядисват пейки, мениджъри работят с мотика

Шефове от Каменица боядисваха в старческия дом

Инженери сковаваха пейки, технолози ги боядисваха, а шефове и мениджъри бяха грабнали мотиките да прекопават цветни лехи.

Нетипичните занимания не са част от програма за преквалификация на безработни, а тиймбилдинг, който Каменица АД ежегодно организира за своите служители в Хасково. Всяка пролет, десетки специалисти от пивоварната поемат за ден към старческия дом на Кенана за да подпомогнат облагородяването на социалното заведение. Инициативата се провежда за 5-та поредна година. Предишните лета бяха боядисвани бордюри, засаждани цветя, че чак се подмени и телената ограда около парка на Дома. Този път акцентът бе върху пейките, някои от които бяха в такова окаяно положение, че представляват опасност за домуващите, обясни директора на Дома Вълко Пехливанов. 

Дружината пивовари/около 40/ бе водена лично от директора по Правните и корпоративни въпроси на "Каменица АД" Антон Карлов. Както можеше да се очаква, пристигнаха си със специален инвентар-10-на стека бира, макар и....безалкохолна. След първоначалното стъписване обаче дядовците си я пробваха и я обявиха за много „харна“. Що се отнася до тия питиета дето хем са бира, хем не съвсем, оказва се че пазарния им дял в България непрекъснато се повишава, поясни Карлов. Антидрегерът се пиел предимно от тинейджъри, включително от непълнолетни. Другата добра новина за местната гордост е, че предпочитаната Астика вече била на трето място по продажби в България и е марката с най-голям растеж в страната. Подминала вече и Загорката, което е може би поредната причина заралии да недолюбват хасковлии. По-възрастните хасковлии си спомнят, че тази „взаимност“ започна от времето когато Стара Загора бе община в Хасковска област.

Г. Христов

Други сковаваха пейки
На някои мотиката им идваше по-отръки
Не става без бира, макар и безалкохолна
Директорът Антон Карлов лично раздаваше пенливото питие
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини