От х:

Днес в x:

Димитровград с най-добрите аматьори по футбол от три области

Мъжко щастие: много футбол и много бира

Димитровградският футболен тим „Бригада” спечели регионалният кръг на аматьорският футболен шампионат „Каменица Фен купа”, след като на финала победи с дузпи отбора на „Енчец” Кърджали. В първенството участваха 32 отбора от три области-Хасково, Кърджали и Смолян. Като се има предвид жалкото ниво на професионалния футбол и в трите области, то призът за №1 при аматьорите е равносилен на футболна коронация. Хасковлии изпокапаха още на четвърт-финалите и за пръв път от години, от голямата четворка липсваше представител на града домакин. За финалния кръг в Сливен на 30-ти август се класират двата финалиста. Въпреки това, мачът за купата бе свиреп сблъсък на тема футболна чест.

Кърджалийци натиснаха в началото и „Бригада” се превърна в „Опълчение”. Топката панически се чистеше, а в доста ситуации димитровградчани играеха ролята на колчета около бързите и технични играчи на гостите. Закономерно кърджалийци поведоха след гол, не без известна доза щастливи рикошети. Това подейства на „бригадирите” като червен флаг под носа на бик. Димитровградчани заиграха на макс и се върнаха в мача след много красив гол достоен за финал на шампионската лига. Играч изпълни тъч а негов съотборник засече топката от воле със странична ножица. Кълбото влетя в горния десен ъгъл. Поезия. Нататък обаче стана драма след като редовното време завърши 1:1. Стигна се до дузпи, където и двата отбора се надпреварваха кой ще изтърве повече. Кърджалийци бяха по-добрите в този показател и загубиха мача със 6:5.

Отборната нагррада за феърплей отиде у смолянският „Белатрикс”, наградата за най-добър вратар - у голкипера на Момчилград Пламен Стойков. Всички обаче завиждаха на хасковлията Николай Николов. Последният спечели 365 литра бира с два точни шута в играта „Точен шут/. Николов е треньор във ФК „Слънце”, където тренират близо 200 хасковски деца от 3 до 13 годишна възраст.

Г.Христов

И доза адреналин
Мачът между Бригада/в бяло/ и Енчец бе кървав

Отборите не се щадяха и си влизаха твърдо

На моменти прехвърчаха искри
Ключовият момент-3-ката в бяло тъкмо е засякъл топката от воле и тя се забива в мрежата зад гърба на вратаря
Бригада стъпи на пътя на победата
Дузпи
Вратарите се скъсаха да спасяват
Бяха изпълнени близо20 дузпи
Публиката гасеше футболния пожар с много течностии
Някои си взимаха направо второто и третото питие
Грижа за журналистите: адреналинка охранява инструмента на оператора
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини