От х:

Днес в x:

Разкритие! Вижте кои са поръчали убийството на Кенеди

Ричард Никсън и Линдън Джонсън са поръчали убийството на Дж. Ф. Кенеди според Роджър Стоун. Президентът на САЩ Джон Ф. Кенеди е станал жертва на заговор, зад който стоят двама бивши президенти. Това твърди в книгата си "Човекът, който уби Кенеди" Роджър Стоун, бивш помощник на президента Ричард Никсън.

В произведението си, което се очаква да види бял свят през октомври т.г., той уверява, че ще разкрие "пълната истина" за дългогодишната мистерия около убийството на Кенеди, извършено на 22 ноември 1963 година.

Роджър Стоун твърди в книгата си, че един от заговорниците е тогавашният вицепрезидент Линдън Джонсън, (по-късно 36-ти президент на САЩ между 1963 и 1969 г.), който е бил главният организатор на шествието на Кенеди по време на посещението му в Далас. Според него с това той е улеснил неимоверно много работата на Лий Харви Осуалд, който – както е известно – по-късно е бил застрелян, вероятно, за да не разкрие имената на заговорниците.

Бившият републиканец твърди още, че Джонсън е подготвил съзнателно убийството на Дж. Ф. Кенеди, насочвайки нарочно кортежа по улица, която предоставя редица удобства за стрелба. Според него за човека, който по-късно убива Осуалд, съществуват редица неопровержими доказателства, които го свързват с Ричард Никсън. Смята се, че Джак Руби е бил нает от Никсън лично по препоръка на Линдън Джонсън.

Междувременно американските медии съобщиха, че самият Стоун е бил близък до Ричард Никсън. Той е работил за него по време на предизборната му кампания през 1972 г., а след това е участвал и в администрацията на Белия дом.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини