От х:

Днес в x:

Швейцарски „енд“ за приказката на Григор

Приказката на Григор Димитров не стигна своя хепиенд, въпреки бляскавото представяне на хасковският тенисист на супер турнира в Мадрид. Там Гришо опука световния №1 Новак Джокович и хвърли бомбата в света на тениса. Прогнозите, че следващият мач ще бъде по-труден за самородният ни талант обаче се оправдаха. 

В третият кръг на мастърса в Мадрид Григор срещна един от тенисистите намиращи се в най-добра форма в момента-швейцарецът Станислас Вавринка. Зетят на Федерер и олимпийски шампион на двойки от Пекин 2008 напоследък играе като отвързан и бие всичко наред. В първия сет обаче здравенякът от Швейцария бе надигран тотално от Гришо. Нашето момче правеше по интересното и по атрактивното на корта, водеше играта, стигаше невероятни топки и непрекъснато атакуваше. В резултат-убедителна победа със 6:3 гейма в първия сет. През втория и двамата тенисисти заложиха на тотална атака, което изпълни корта с красота. Григор и Стан са едни от малкото играчи в тура които играят бекхенд с 1 ръка, което е предпоставка за рискови, но затова пък много атрактивни удари. При равностойна игра се стигна до 4:5 гейма, в който нашият сервираше за оставане в сета. Точно тогава изигра може би най-слабият си сервис гейм и бе пробит за да се стигне до равенство в сетовете 1:1. В решаващата трета част се видяха последиците от 3-часовия маратон срещу Джокович. Българинът отпадна физически, а Стан бе перфектен от основната линия. Швейцарецът удряше топката с всичка сила, а ударите му къде за малко, къде за много попадаха точно в ъглите на корта или на линиите. В третия сет Вавринка даде само 1 гейм на нашето момче и затвори частта с 6:1. 

Въпреки загубата, Григор стига до рекордното за българин 26-то място в световната ранглиста. Ако задържи това класиране и след мастърса в Рим, който започва идната седмица, българинът ще бъде поставен за откритото първенство на Франнция, турнирът от Големия шлем „Ролан Гарос“

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини