От х:

Днес в x:

Извадиха контрабандно злато от седалки в автобус

снимка:Митница Свиленград

Близо два килограма златни бижута извадиха от скривалището им в седалките на автобус митническите инспектори на ГКПП - Капитан Андреево.

Накитите за над 110 хил. лв били „окопани“ в три от облегалките на автобусните столове. Возилото с турска регистрация пътувало за Румъния.

Въпреки че пътниците в него не декларирали на влизане у нас стоки и валутни ценности, митническите служители селектирали автобуса за рентгенова проверка. Именно на скенера се видяло, че дунапрена на седалките на последния ред е издълбан и в дупките са „закопани” пакети с изделия от благороден метал.

При последвалата проверка пакетите са извадени и в тях са открити 448 колиета, 132 гривни, 24 пръстени и 8 чифта обеци. Общото тегло на златните накити е 1,831 кг. Като собственик на ювелирните изделия се признал един от пътниците- 44 –годишен турски гражданин от Истанбул.

За нарушение на Валутния закон бижутата са иззети. По случая е образувано бързо досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини