От х:

Днес в x:

Дървото показа "спортните си гаджета"

Отборът шампион по тенис на маса

Умни и красиви, с успехи в спорта. Това са възпитаниците на гимназията по дървообработване и строителство, които днес демонстрираха шампионският си стил донесъл им победите в областните и регионални първенства по 4 вида спорт.

Девическият отбор по хандбал на гимназията ще представя региона на националните ученически игри след като спечели 1-во място на зоналното първенство за 11-12 клас, което се проведе в зала „Спартак“ Хасково. Не останаха по-назад и кадетките/девойки младша възраст/. Те спечелиха шампионските лаври в областното първенство. Връстниците им от силния пол допълниха успехите, с поредна купа за първо място, пак на областно. Според единният треньор на младежките и девически формации по хандбал в училището Росен Тодоров, най-изявените състезатели са Петя Младенова от 10 А клас, Райна Георгиева 11 Б клас, Костадин Петров от 10-ти Д и Димитър Недялков от 8 а клас. Забележителното е, че Райна Георгиева е поканена в националния отбор на България за международен турнир в Австрия. 

Парадът на „спортните гаджета“ , както ги нарече тазгодишен абитуриент от Дървото, продължи. Типично мъжката му преценка бе подкрепена от факта, че повечето от шампионите наистина бяха от нежния пол. Като девическият тим по тенис на маса, който размаза конкуренцията в цялата област и заслужено се окичи със златните медали. Треньорът на шампионките е Емануел Азманов. 

За очите на момичетата пък бяха „спортните гаджета“ от отбора по лека атлетика. На областното първенство на 19-ти април на стадион „Младост“, възпитаниците на Росен Тодоров и Стайко Стоев бяха №1 при кадетите до 10-ти клас. 

И накрая Дървото уби рибата с титла от позабравеният в България, но считаният за елитен навсякъде по света шахмат. На турнира в ДНА в края на март Уфук Вахидин, Рунай Шевкед и Божидар Маргаритов станаха първи в областта, побеждавайки дори традиционно силната школа на Свиленград.

Архитект на победата върху 64-те квадрата е заслужения спортен деятел Иван Колешев.

Г.Христов

Най-добрите от добрите по хандбал
Майсторите на 64-те квадрата
Шампионският тим по лека атлетика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини