От х:

Днес в x:

163 нови специални агенти в МВР Хасково

По традиция при дипломирането си децата наблюдават демонстрации с полицейски кучета във вилата на МВР в Кенана

143 четвъртокласници от Свиленград и Любимец и 20 третокласници от хасковското училище “Иван Рилски” са десетия випуск, обучаван в хасковския филиал на първата в страната Детска полицейска академия.

Те започнаха обучението си в началото на учебната година след успешно положен изпит.

Децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, за основните задачи на полицията и за начините й на действие. Участваха в “разследване” и със собствени сили заловиха и разпитаха “извършител на кражба”. Разбраха, че полицията не само разкрива престъпления, но и се стреми да ги предотвратява.

Важна цел на преподавателите в Академията е децата да се научат да работят в екип, да се подкрепят, да се грижат за своята и на другите безопасност. Целта на екипите е създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца.

На финала на обучението децата получиха дипломи за специални агенти и положиха клетвата на Академията, чието основно мото е „Да вярвам в себе си и никога да не се предавам“ и „Да не отминавам зов за помощ и да помагам на хора в беда“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини