От х:

Днес в x:

Стойнев: Очаквайте БСП да бъде много по-динамична в Хасковско

„Промяна” бе думата, която се чуваше най-често по време на официалното представяне на листата на Коалиция за България в Димитровград в събота вечерта. В препълнената зала на театъра хората засипаха с въпроси водачът на листата Драгомир Стойнев.

„Трябва да успокоим държавата и да  вдигнем икономиката. Скандалите, на които сме свидетели не засягат само МВР, те показват, че проблем има с държавността. Без стабилна държава не можем да очакваме инвестиции, да правим социална политика икономика. Бизнесът е под натиск, от Европа идват притеснителни сигнали – за какви инвестиции и милиарди от европейски средства говорим? Никой не дава пари в непредвидима среда”, обяви Стойнев.

Според него след изборите и обществото, и бизнеса и чуждите инвеститори очакват знак за предсказуемост в политиката. БСП вече е дала този знак, посочвайки предварително Пламен Орешарски за свой премиер.

Стойнев сподели пред журналисти, че в Хасковско изборите са „само една стъпка, по пътя, по който трябва да извървим”. „Смятам, че областта има потенциал и БСП. Очаквайте от този екип една много по-активна и динамична политика на местно ниво”.  По думите му срещу натиска, БСП ще предложи диалог. Стойнев припомни, че БСП в последните години успешно гради мостове със социалните партньори, с организации на бизнеса, с неправителствения сектор на национално ниво: „Този процес трябва да слезе и в регионите и аз ще работя за това в хасковско”.

Днес Стойнев е в Любимец, където отново има срещи с граждани и представители на местни общности

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини