От х:

Днес в x:

36 атакуват времето на картинг пистата

36 пилота от цялата страна се впуснаха в така наречения Time atack на хасковската картинг писта. Целта на участниците бе да дадат най-доброто „чисто“ време в обиколката на дългото близо километър трасе. Любопитното бе, че част от участниците се състезаваха с личните си автомобили и доказваха не само качествата на марката, но и уменията на задкормилното устройство. Че шофьорите бяха добри се доказа и от факта, че днес бе счупен брадатият рекорд за най-бърза обиколка. Фабрична кола покри разстоянието за впечатляващите 49.2 секунди. При наличие на дузина завои и шикани, това си е постижение. Който го подценява, може да се пробва, предложиха организаторите от хасковската картинг писта. 

В надпреварата участваха и подобрени автомобили. Модифицираните возила били с компресори, тръбна конструкция и още ред екстри, но са обособени в отделен клас, обясни управителят на пистата Иван Бакарджиев. 

Оказа се, че състезанието не е самоцелна демонстрация на шофьорлък, а е част от национален шампионат по Time atack , който обикаля пистите на България. Хасковския турнир е втори кръг, общо шампионатът има 5 кръга.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини