От х:

Днес в x:

Кордаж и крампи спряха Гришо от „бомбата“ на века

Григор се раздаде на корта, но мускулни проблеми го спряха от крайната победа

Скъсан кордаж и мускулни спазми попречиха на Григор Димитров да хвърли бомбата на века-победа над испанеца Рафаел Надал в неговата Светая Светих, турнира по тенис в Монте Карло. Нашият игра като равен с равен с най-великия играч на клей и стигна до решаващ 3-ти сет. При 4:4 в контрасета и 40:40 в 9-я гейм, хасковлията скъса кордаж на ракетата си, което доведе до фатална грешка. Надал веднага се възползва от брейкпойнта и проби подаването на Гришо. Веднага след това нашето момче получи мускулни спазми и едва се движеше по корта. Но не се предаде докрай. Григор дори отрази мачбол и докара гейма до дюс, но се видя, че след 2 часа и 10 минути тичане у него не бе останала и капчица сила. След непредизвикана грешка и ас, испанецът се поздрави с крайната победа.

Надал е 8-кратен шампион на мастърса в Монте Карло, като при това победите му са поредни. Изиграл е 46 мача на кортовете в княжеството, като е спечелил 45. Само в 6 от тези 45 победи се е стигало до трети сет. Обикновено съпурниците му биват размазани с по 6:2 6:0.

Българинът Григор Димитров обаче показа, че няма да е в общия кюп. След 2:6 в първия сет, хасковлията реши, че не му пука от Надал и започна да играе своята игра. През втория сет младежът направи смешен своя противник и му забиваше уинъри от всяка точка на корта. Гришо не само че не допусна пробив срещу един от най-добрите ретури в световния тур, но на свой ред спечели на два пъти подаването на Надал и повтори резултата от първия сет, но в своя полза – 6:2. Уникалната игра на нашето момче продължи и в третия сет. Играта се правеше от Григор – мощно, разнообразно и красиво. Надал както обикновено чакаше противникът да сбърка, но за негова изненада не получаваше подаръци. Получи обаче крампи в краката на опонента си.

Това е втори мач между двамата и за втори път хасковлията се показа като крайно неудобен съперник за Надал. Същият, който има положителен баланс срещу най-великият в историята на тениса-маестро Роджър Федерер. Преди 4 години „Бейби Федерер“, както наричат Гришо, бе близо до сензацията на турнира в Ротердам. 17-годишният тогава юноша от Хасково изтърва Надал с 5:7 6:3 2:6.

След успешният турнир в Монте Карло, където достигна 1/4-финал, Григор Димитров ще дебютира в топ 30 на световната тенис ранглиста - рекордно класиране за български тенисист в нея.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини