От х:

Днес в x:

Хасковските „мутри“ си го изкарват на колите

Джипът на Сарджев е последната жертва на войната срещу колите

Порой от запалени коли регистрира областната пожарна служба от началото на годината. За има-няма три месеца на кладата отидоха 23 автомобила-от скъпи до съвсем обикновени. Накърнени бизнес интереси или обикновен бабаитлък превърнаха возилата в жертвено агне. Не стига, че е лесно да си го изкараш на кола, ами и изглежда безнаказано. Въпреки многото палежи няма нито един заловен. 

Част от изгорелите коли са заради техническа неизправност, но повечето са от съмнителни „къси“ в 2-3 сутринта. Това е общото между повечето случаи, които са „в процес на изясняване“. Последният такъв бе от този вторник, когато в три сутринта лумна паркираният на "Илинден" джип на шефа на "Екопрогрес" Коста Сарджев. Там съмненията за палеж са 99 % още повече, че броени дни преди това пламна съратника му в рибарската война в Хасковско Добромир Георгиев. На него обаче му подпалиха магазина. Може би колите му са били в гараж.

Впрочем ако си наумят, подпалвачите ги палят и там. Както на 08.01 в село Динево, където в гаража си изгоря Фиат Пунто. Януари между другото е рекордьор по инциденти с коли цели 7 случая. Два дни след диневската клада, пламва Опел Корса паркиран на "Освобождение" 112 в Хасково. Фиат и Опел пък изгарят в Свиленград в 3.15 сутринта на 23-ти януари. Пожар дори поглъща кола на тамошната общинска администрация, но в този случай май наистина става дума за техническа неизправност, защото огъня избухва по обед. Извън подозрение е и изгоряло хасковско Ауди 80, което пламна заради глупостта на шофьора си. Той повредил газовата си инсталация при катастрофа, но продължил да джитка докато пламнал в движение. Накрая пострада и един плевенски Мерцедес. 

През февруари горят 4 коли. Късно вечерта на 11-ти, мистериозно изгаря Опел „Корса“ на улица Родопи в Хасково. На следващият ден в 2.58 сутринта на факел става „Астра“ на ул „Баба Вида“ в областния град. 5 коли пък за малко не изгоряха след умишлен палеж на павилион за закуски до гимназията по Автотранспорт. В случая не бяха главната мишена, а по-скоро косвени жертви. Март предлага цели 8 изпепелени коли. Палмата на първенството се държи палежа на ул. Кавала на 11.03. В 1.30 ч. поред пламват Пежо и Опел на хасковски бизнесмен, а покрай тях изгаря и нощуващо такси Дачия. Точно по същото време, на 150 километра по на юг пламва и ловната вила на същия бизнесмен. Разбира се стават и съвпадения стига да не са ти на главата. 

Пак през март изгаря „Астрата“ на хасковлия от ул. „Поп Стоян-Чолак, пламнала многозначително в 2 след полунощ на 1-ви март. Същия ден в 6 сутринта гори и колата на жена от село Чернодъб общ. Свиленград. В 3.59 часа на 19-ти пък се запали товарно бордово ремарке на хасковски камион. В актива на месеца още е и „Вектра“ лумнал в 7 сутринта в димитровградския кв. Марийно. 

Април пък се движи в графика на нов областен рекорд. За 15 дни изгарят цели 4 коли. Освен вече споменатия джип на Сарджев, на кладата отидоха и два опела паркирани пред къща в кв. Марийно Димитровград. Съпругата на собственика на единия чула трясък от счупена стъклена бутилка и видяла сянка до колата. Секунди по късно тя лумва, за да стане за скрап минути по-късно. От нея се запалва и „невинна“ съседна „Вектра“, както и щората на близката къща. Всичко това-половин час след полунощ на 2-ри април. 

Тенденцията в никакъв случай не е нова. Още през октомври миналата година, наш читател ни изпрати видеоклип за това как изглеждат хасковските „къси съединения“ по колите. Същият месец изгоряха цели 7 автомобила в областния град, а как става това може да видите в клипа по-долу.

Г.Христов

Палежът на "Кавала" погълна 3 коли
Омега изгоря в Република в 3 сутринта
Така изглеждат среднощните къси в Хасково
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини