От х:

Днес в x:

Огненият ад в Хасково продължава, изгоряха още 2 коли

Изображение 1 от 5

    Още две леки коли са изгорели при пожар тази нощ на улица „Поройна“ 16, пресечка на ул. „Мадара“. Пламъците напълно са унищожили Пежо 306 комби и Сеат Толедо, обгоряла е и задната част на Фолксваген Голф.

    Малко преди 3 часа тази нощ горящите коли са забелязани от млада жена, която се прибирала от заведение. Наизлезли и много съседи, които останали шокирани от гледката. „Пламъците се вдигаха на около 2-3 метра, чак до короните на дърветата“, развълнувано свидетелства съседката Руска Георгиева, която станала очевидец на пожара. Веднага няколко от комшиите започнали да звънят на спешния телефон 112 и на място е изпратен екип пожарникари, които потушили пламъците. Въпреки намесата на огнеборците двете коли са напълно унищожени, обгоряла е и задницата на съседно паркираната кола.

    Огънят тръгнал от двигателния отсек на Пежото, което е собственост на 25-годишният Павел Шишманов, обясниха комшиите. Младият мъж живеел на 5-ия етаж в блока на „Поройна“ от дълги години заедно с брат си и майка си. Таткото ги оставил преди години, когато се разделили с майки им. Сега бащата стопанисвал хранителен магазин наблизо. „Павката е добро момче, през лятото работи като спасител по морето, но сега си е тука“, разказаха неговите комшии. Те бяха на мнение, че не е възможно някой съзнателно да посегне на колата му, тъй като бил кротък и нямал търкания с хората. Другата кола – Сеат, пък е на комшията му Димитър, който живеел на долния етаж. Той също бил обикновен човек и вадел с честен труд прехраната си – работел като шофьор в Пътното. Неговата кола обаче била с газова уредба. Добре, че не е гръмнала, коментираха съседите. „Някои от съседите имат монтирани камери на блока, може да се видят записите от тях дали някой е драснал клечката на колите“, каза едър комшия, който живее в съседната къща.

    Огънят обаче е засегнал и елтабло на стълб, което захранва околните къщи и блока. Днес екип на ЕVN отстраняваше повредата, а служителите обещаха в най-скоро време да възстановят електричеството.

    Само преди два дни – във вторник вечерта на метри от изгорелите коли, беше изпепелено Вентото на полицай. Заради зачестилите в района пожари на коли съседите подозират, че това е дело на пироман.

    Случаите се разследват от полицията. До този момент обаче не са отрити следи или веществени доказателства, които да подсказват, че става дума за умишлен палеж.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      А.
      А. Войнов
      17 -1
      15:12, 8 юли 2016
      100% е палеж, в района поне от 5г. има пироман, който периодично пали няколко коли през 2-3 дена и после спира, или отива в друг град. Ако в Хасково нет имате архив, вижте колко изгорели коли има последните 5г в района между ул."Св.Св. Кирил и Методий", градската градина и Бадема и сравнете с останалата част от града и ще се убедите.
    • 2
      Dr
      Dragan
      12 -25
      16:03, 8 юли 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Ог
      Огнеборец 1
      6 0
      13:02, 9 юли 2016
      Типичен палеж на два леки автомобила! Типично за пироман, защото ако беше за отмъщение или поръчка, палежът щеше да е на единият автомобил. Тука са подпалени и двете коли. Не му е стигнал малко бензина за задницата бялата кола, или пък се е уплашил от някоя улична котка...
    Последни новини