От х:

Днес в x:

Авария помътни водата на половин Хасково, избистряне - всеки момент

сн. читател

Авария на втори подем на главния водопровод захранващ Хасково от Ябълково, докара мътна вода в чешмите на половината град. В някои квартали водата е оцветена в притеснително червено и видимо не става за пиене, сигнализира читателката ни от „Куба“ с ник ALEKSANDROVA. Жената изпраща и снимка на прясно налята вода от тази сутрин. Червеното в нея е спорно, но мътното-безспорно. За нашият читател Димов, причината за странния цвят е в мангана. Човекът е убеден, че от Ябълково идва непречистена от манган вода.

Освен проблеми с чистотата, в някои квартали водата просто липсва. В официалния сайт на ВиК е посочено, че заради аварията на главния водопровод е нарушено захранването

на "Червена стена", "Дружба" 1 , "Куба", "Любен Каравелов" и части от централна градска част.

Повредата е вече отстранена, до обяд водата ще се избистри, обясни началникът на областното ВиК инж. Петко Стойчев. Аварията е станала снощи по никое време-около полунощ. След извънредна работа на екипите на „водните“ ситуацията е овладяна. ВиК се извинява за неудобството на своите потребители.

Що се отнася до мангана, Димов наистина е прав. От 6 месеца обезманганителната станция на Ябълково е спряна. Правят се ежедневни замервания сутрин, обед и вечер, но всичко с мангана е в нормите, обясни инж. Стойчев. Станцията е в пълна готовност за незабавно включване ако тежкия метал завиши съдържанието си във водата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини