От х:

Днес в x:

СДС: Народът трябва да накаже предателите

Шишков/в средата/ и Живаков/вдясно/ не щат парашутисти

Избирателите трябва да накажат политическото номадство, което прихванаха всички политически партии на прехода. Това е предателство, а българският народ винаги си е патил от предателите. Това заяви на пресконференция областния лидер на СДС Георги Шишков. СДС премина своето чистилище и в партията са останали само хора които са верни на своята идея, бе заключението на сините. Що се отнася до „номадството“, партиите които най-добре го илюстрират са ГЕРБ, ДПС и ДСБ. Там има хора които за 23 години са сменили по няколко политически сили. И също така са били водачи на листи от 5-6 области в страната. Само и само да бъдат в парламента. 

В широка коалиция от демократични сили те ще щурмуват новия парламент. Връщането към коалиционната формула било важно, защото след като СДС стана партия през 99-та година, на местно ниво сините непрекъснато търпят поражения. За да стигнат до положението на последните избори да спечелят само около 2000 гласа от цялата област. За депутат трябват поне 17 хиляди гласа. Успех ще е да има мандат, тъй като досега нямахме, коментира Шишков. Ще се разчита на съюзните партии-социалдемократи, земеделци, радикали Гергьовден и др. Но не и на ДСБ, каза Шишков и подчерта, че това е желанието на „тъмносините“. Утре Костов също ще бъде в Хасково. 

СДС вече е излъчил 8 имена за бъдещата листа. Вероятно имената в нея ще са 15-16 и поне 2 ще са от гражданска квота, допълни ръководството на СДС. Сред вече номинираните личат имената на Димо Стоянов и Марин Желев от Хасково, инж. Димитър Димитров от Харманли, Христо Николов от Свиленград, Жельо Желев от Тополовград и самия Шишков. Подредбата на листите обаче ще бъде решена в София. „Писна ни от парашутисти“ изригнаха Шишков и представителят на региона в НИС на СДС Делчо Живаков. Двамата ще настояват да няма „вносни“ имена. Такива са били последните 3-ма водачи на сини листи в региона- Христо Бисеров, Евгени Чачев и Петя Ставрева. „И вижте докъде я докарахме“ заключи Живаков. 

В края, СДС накратко обрисува идеите си за добро управление-добро ли е благосъстоянието на хората, значи управлението е успешно. Което прозвуча като присъда за управлението на досегашното правителство.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини