От х:

Днес в x:

3 пъти стомна за вода за Икономическия във Варна

Започна запознаването с възможностите за бъдещите кандидати

3 пъти без да се счупи стомната могат да си позволят кандидат-студентите за Икономическия университет във Варна. ВУЗ-ът е разрешил безпрецедентните 3 предварителни сесии за мераклиите за икономическа специалност. Дори и да не успеят на тях, има и 4-ти, вече редовен приемен изпит. 

Така например кандидатите за оборотната специалност „Счетоводство и контрол“ ще могат да се явят на приемен изпит по математика. Ако аритметиката не им се отдава, могат да се пробват на следващ изпит-по география. Ако се загубят в нея пък, могат да се пробват по български език. В края на краищата, избират най-добрата оценка плюс тази от редовната кандидат-студентска сесия и участват в приема. С толкова опити шансовете им са несравнимо по-големи от тези на студентите отпреди 5-6 години например. Тогава имаше само един изпит и баста! 

Оказа се, че в държава без икономика най-лесно може да се стане икономист, защото същата схема прилага и стопанската академия в Свищов, стана ясно на днешното откриване на кандидат-студентската борса в Хасково. Да пожелае успех на бъдещите студенти дойде изпълнителният директор на борсата и завеждащ катедра в Аграрния университет в Пловдив проф. Анна Аладжаджиян. 

Добрата новина за хасковлии е, че популярния тук Тракийски университет пуска от тази година две предварителни сесии. Така вместо кандидатстването да е едновременно по биология и химия, ще се кандидатства или само с биология, или само с химия. По желание може и с двете, но оценките се взимат поотделно. 

28 ВУЗ-а се представиха в днешната борса в читалище „Заря“. Тя ще работи до 18 часа днес, а самото приемане на документите, включително и за предварителните сесии, се извършва всеки ден в съседно разположения Център за кандидат-студентска подготовка и информация.

Г.Христов

Проф. Анна Аладжаджиян

Военноморския вербуваше моряци

От Свищов любезно разясняваха всички опции

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини