От х:

Днес в x:

Нарязаха на парчета незаконни цигари

Иззети при акции на граничните пунктове Капитан Андраеево, Капитан Петко войвода и от магазинната мрежа на територията на Хасковски и Кърджалийски регион цигари, станаха на парчета под контрола на Свиленградската митница.

Под ножа във фуражомелка в свиленградския квартал“ Гебран“ минаха над 3600 стека контрабандни цигари и 20 кг тютюн. Някои то тях са прибрани от властите заради това, че преносителя им е надвишавал допустимото количество при преминаване на границата.

Повечето от унищожените цигари са иззети при опит за нерегламентиран внос от Гърция.За друго количество се предполага, че е произведено в незаконните работилница на кораби в Егейско море. Предположението е заради факта, че при разкриването им те са били опаковани в полиетиленови торби, вероятно за предпазване от влагата на плавателните средства, предполага началникът на Митница Свиленград Тодор Караиванов.

Според контролиращите органи, контрабандистите на цигари стават все по-изобретателни. Най-често те правят опит да прекарат безакцизната стока у нас в тайници на автомобилите си. При разкриване на тайник в автомобил, дори и той да е празен, глобата е 1000 лв. При повторно откриване на скривалище в същата кола тя се конфискува, припомни Тодор Караиванов.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    дас
    9 0
    17:13, 14 мар 2013
    много ясно че ще ги изгорят иначе монополите как ще останат на крака
  • 2
    Ба
    Бай Х.й
    3 -5
    17:42, 14 мар 2013
    На снимка 1 на заден план - Тодор Караиванов, по прякор Тошо "Квотата".

Още новини

Последни новини